Guide: Skicka pengar

Skicka pengar till Syrien 🇸🇾

Publicerad av

Uppdaterad

2021-03-04

Publicerad

2020-09-12

När du skickar pengar till Syrien, följ dessa fyra steg för att få så många syriskt pund (SYP) som möjligt på din nästa överföring:

1. Jämför alla leverantörer som du kan skicka pengar med till Syrien
Vår jämförelsemotor, som jämför 8 leverantörer i realtid, hjälper dig att hitta de billigaste (och snabbaste) alternativen på nolltid. Luta dig tillbaka och låt TransferHero hitta det bästa sättet att skicka pengar från Sverige till Syrien åt dig.

2. Fråga dig själv vilka kriterier du värdesätter mest. Låga kostnader? Snabbhet? Kundnöjdhet? Transparent prissättning?
Mest troligt är ingen leverantör överlägsen i alla avseenden. Det är därför viktigt att fundera över vad du tycker är viktigt. Är låga kostnader det viktigaste för dig? Behöver du pengarna redan idag eller kan du vänta tills imorgon eller till och med en vecka? Är det viktigt att tjänsten har en hög kundnöjdhet?

Vårt tips är helt enkelt att du utvärderar för- och nackdelarna med de olika alternativen och väljer det som passar dig bäst.

3. Överför pengar till Syrien när växelkursen för syriskt pund är fördelaktig
Av naturliga skäl är det omöjligt att förutsäga utvecklingen av valutakurser, men du kan öka dina chanser för att få fler syriskt pund vid din nästa överföring genom att hålla dig uppdaterad om de senaste växelkurserna, exempelvis SEK till SYP eller GBP till SYP. Ett bra verktyg för detta är att använda dig av våra alarm. Genom våra alarm får du ett mejl när växelkursen för ditt önskade valutapar (exempelvis SEK till SYP) är fördelaktigt, eller när det når sin högsta nivå på två veckor.

4. Besök din valda leverantörs hemsida och genomför din önskade transaktion till Syrien
När du väl har bestämt dig för ett företag som passar dina önskemål och kriterier, då är det dags att göra slag i saken. Kom ihåg att ha ID-handling och/eller ett adressbevis tillgängligt då det ofta krävs när man överför pengar till Syrien.

👨‍👩‍👧‍👦
Invånare & befolkning

I Syrien bor det 17.5 miljoner invånare och huvudstaden är Damaskus. Invånare i Syrien kallas för syrier.

💵
Valutor

Valutan i Syrien är syriskt pund. Valutakoden är SYP och valutasymbolen är .

💬
Språk

I Syrien är det officiella språket arabiska. Inga andra officiella språk finns.

FAQ: skicka pengar till Syrien

Allt du behöver veta för att skicka pengar till Syrien

Vanliga frågor och svar

Det bästa du kan göra för att skicka pengar så billigt som möjligt till Syrien är att jämföra marknadens olika aktörer innan du skickar pengar till Syrien för att hitta den leverantör som erbjuder den lägsta totalkostnaden.


Det är två faktorer som styr totalkostnaden: 1. växelkursen (hur många SYP du får för varje SEK) och 2. övriga transaktionskostnader (vanligtvis en fast avgift per transaktion, men det kan även handla om kostnader för att ta emot pengarna). Växelkursen är vanligtvis den största avgiften och en dålig växelkurs kan kosta dig flera hundralappar eller till och med tusenlappar om du överför större belopp, jämfört med om du väljer ett alternativ med marknadens bästa växelkurs.

Genom att använda vår jämförelsemotor, som i realtid skannar marknaden efter det billigaste alternativet, så är du garanterad att alltid skicka pengar till marknadens lägsta pris.

Självklart kan du det! Banker är dock vanligtvis inte (läs: aldrig) det billigaste alternativet för att skicka pengar internationellt (och så även för överföringar till Syrien). I skrivande stund inkluderar vi SEB, Handelsbanken och Nordea i vår jämförelsetjänst.


På så vis kan du på egen hand jämföra vilket alternativ som är bäst: att skicka med din bank eller ett nischat specialistföretag (exempelvis Wise, Remitly eller Worldremit)?

Det är numera enkelt att skicka pengar till Syrien online och det finns flertalet aktörer på marknaden som gör det möjligt att skicka pengar på ett snabbt och billigt sätt (däribland Wise, Transfergo eller Worldremit).


Problemet är därför inte att det inte finns flera bra alternativ. Problemet är att det finns många alternativ som är väldigt dyra och överlag dåliga. Värst av allt? På grund av dolda avgifter så är det svårt att veta vilka alternativ som är bra, respektive dåliga. Att skicka pengar till Syrien med din vanliga bank eller med Paypal är till exempel väldigt dyrt. Det må vara smidigt, men det kostar inte sällan mer än 10% i avgifter (!), vilket är hutlöst och oacceptabelt i vår värld.

Vi vill såklart att du ska få så många syriskt pund som möjligt när du växlar dina surt förvärvade pengar och därför rekommenderar vi dig att alltid jämföra innan du skickar.

Se vilket alternativ som ger dig flest syriskt pund (SYP) på din nästa överföring med hjälp av vår jämförelsemotor. Det är självklart helt gratis och du kan spara hundralappar eller till och med tusenlappar på din nästa överföring!

Det enkla svaret är att du kan spara väldigt mycket pengar på att jämföra med oss innan du skickar pengar till Syrien.


Hur då? Jo, genom att vi skannar marknaden (flera gånger varje minut) för att hitta det billigaste alternativet för din nästa överföring. På så vis får mottagaren (du själv eller kanske en familjemedlem?) fler syriskt pund(SYP) nästa gång du överför pengar till Syrien .

Växelkurser och avgifter förändras dagligen (faktiskt flera gånger varje minut) och det är därför viktigt att jämföra vilken aktör som är det billigaste alternativet för din nästa överföring.

Jag vill skicka pengar till Syrien... hur gör jag?

Låt oss hjälpa dig! Vi vet att den internationella marknaden för pengaröverföring kan känns som en djungel att navigera, och Syrien är inget undantag.

Det finns flera alternativ för att skicka pengar till Syrien. TransferHero listar alla tillgängliga leverantörer (inklusive svenska banker) för pengaröverföringar. Med tanke på att det finns flera alternativ för dig att överföra dina pengar till syriskt pund (S£), har vi sett till att jämföra de mest kostnadseffektiva alternativen sida vid sida. På så vis kan du känna dig trygg i att du alltid betalar så lite som möjligt för din nästa överföring. Om du till exempel vill överföra 2000 SEK eller EUR till SYP kommer vår jämförelsesmotor att lista de leverantörer där så mycket som möjligt av dina pengar når mottagaren.

Det finns ingen leverantör som är bäst för samtliga transaktioner. Det bästa valet beror på flera aspekter, exempelvis: storleken på det belopp som du vill överföra, från vilket land pengarna skickas från, samt valutan du väljer. Kostnaden för en överföring ändras från dag till dag, så det är inte osannolikt att det billigaste alternativet skiljer sig åt från en dag till en annan. Men oroa dig inte, vi tar hänsyn till alla dessa faktorer innan vi rekommenderar dig en leverantör.

Hitta de bästa leverantörerna för att skicka pengar till Syrien

Nedan listas de aktörer som fått högst betyg av TransferHero

TransferWise

TransferWise är ett innovativt penningöverföringsf...

9.4
/10

CurrencyFair

CurrencyFair är en marknadsplats för internationel...

8.9
/10

WorldRemit

WorldRemit är ett innovativt pengaöverföringsföret...

8.6
/10

Remitly

Remitly hjälper personer att skicka pengar utomlan...

8.6
/10

TransferGo

TransferGo är en digital överföringslösning, urspr...

8.4
/10

Nordea

Nordea är en nordisk bank- och finanskoncern som h...

5.7
/10

Vill du inte skicka pengar till Syrien?

Skicka pengar till något av dessa länder istället🌎