• Hem
  • /
  • Blogg
  • /
  • Guide: Skicka pengar med Wise (fd. Transferwise) i 6 steg

Guide: Skicka pengar med Wise (fd. Transferwise) i 6 steg

Skicka pengar med Wise i 6 enkla steg. Kom igång på några få minuter!

Skicka pengar med Wise i 6 enkla steg

Det är enkelt att skicka pengar med Wise. För att kunna göra din första överföring med Wise behöver du göra följande 6 steg.

Är du redo att skicka pengar med Wise? Kom igång här

Eller läs vår recension av Wise först och se varför vi rekommenderar dem

Steg 1: Skapa ett kostnadsfritt konto

Det första du behöver göra är att skapa ett kostnadsfritt konto hos Wise. Du kan antingen registrera dig via Wise hemsida eller genom deras app. Det du behöver är en mejladress eller ett Google- eller Facebookkonto om du hellre föredrar det.

Steg 2: Registrera din överföring

Bestäm vilket belopp du önskar att skicka och till vilket land du vill skicka pengarna. När du fyllt i detta så ser du hur mycket din överföring kommer att kosta dig, vilka avgifter som appliceras (för ökad transparens) och när pengarna förväntas nå mottagaren.

Steg 3: Verifiera din identitet (berätta lite om dig själv)

Det tredje steget är att verifiera din identitet och fylla i personuppgifter såsom: fullständigt namn, födelsedag, telefonnummer och adress. Detta är inga konstigheter, utan helt vanliga uppgifter.

Steg 4: Berätta vem du skickar pengarna till

Vem är mottagaren av din överföring? Skickar du pengarna till dig själv, en familjemedlem eller till ett företag? Eller kanske en välgörenhetsorganisation?

Oavsett vilket så behöver du uppge vem mottagaren är och dess bankuppgifter. Mottagaren behöver ha ett bankkonto hos valfri bank.

Steg 5: Dubbelkolla så att allting ser rätt ut

I det näst sista steget, steg 5, så får du en sammanfattning över din överföring så att du kan dubbelkolla så att allting ser rätt ut.

Ser allting bra ut?

Klicka på "bekräfta" och du är good to go!

(Du kan dock göra eventuella ändringar vid ett senare tillfälle, men det är såklart enklast om det blir rätt från början)

Steg 6: Genomför din överföring

Genomför din betalning. För att göra det så måste du i det sjätte och sista steget välja hur du vill betala. Genom en banköverföring? Konto- eller kreditkort?

Tillvägagångssättet skiljer sig något från betalningsmetod till betalningsmetod, men alla är smidiga och det tar bara några minuter.

Här hittar du en lista på tillgängliga betalsätt för att överföra pengar med Wise.

Är du redo att skicka pengar med Wise?

Kom igång här