• Hem
  • /
  • Blogg
  • /
  • Transferwise byter namn till Wise

Transferwise byter namn till Wise

Den globala jätten Transferwise byter namn till Wise. Hur påverkar det dig och vad behöver du veta?

Säg hejdå till Transferwise och säg hej till Wise

I slutet av februari i år meddelade Transferwise att man byter namn till Wise. Anledningen är helt enkelt att Transferwise erbjudande har växt och breddats så pass mycket att man helt enkelt har växt ur första delen av namnet. Hur påverkar det dig som konsument och vad behöver du veta?

Transferwise grundades år 2011 och ett decennium senare är det alltså dags för ett namnbyte. Det går fortsatt att besöka transferwise.com, men inom kort kommer all trafik att dirigeras om till den nya domänen wise.com. Som besökare av den nya sajten så inser man snabbt att det mest är sig likt. Den mörkblåa designen med vissa gröna och gråa element är sig lik och vid en närmare anblick blir det tydligt att det endast är loggan som fått se ett något nytt utseende, men i övrigt är allt sig likt.

Varför byter Transferwise namn till Wise?

Det korta svaret är helt enkelt att Wise har ett betydligt bredare produkt- och tjänsteutbud än vad namnet Transferwise ger sken av och därför var det på tiden att detta återspeglades i namnet. Det nya namnet ska således bättre spegla deras vision om att "make money work without borders". Kristo Käärmann, en av Wise två grundare skriver följande:

"Our customers now need us for more than money transfers. Sending, spending, and receiving money internationally is too expensive, slow, and inconvenient. We’re fixing that for people and businesses."

Det handlar helt enkelt om mer än bara pengaöverföringar. Att kunna skicka pengar utomlands på ett snabbt, transparent, smidigt och billigt sätt var deras ursprungliga mål och det problem som de försökte lösa. Men som Käärmann säger så är problemet betydligt större än så och det handlar inte bara om transfers längre.

På Transferhero tycker vi att detta är ett klokt namnbyte och att det inte kommer en dag för tidigt.

Läs vår recension av Transferwise (numera wise) eller jämför Wise i vår jämförelsemotor för att hitta det billigaste sättet att skicka pengar utomlands.

Hur påverkas du av namnbytet?

Som tidigare nämnt så kommer du som kund inte att påverkas av namnbytet, utöver att deras hemsida och appar kommer att byta namn. Du kan alltså känna dig trygg i att allting kommer att fungera precis som tidigare, även om hemsidan i företaget i fråga numera heter Wise och inte Transferwise.