Hitta de bĂ€sta sĂ€tten att skicka pengar till Österrike 🇩đŸ‡č

Skicka pengar till Österrike 🇩đŸ‡č

TransferHero jĂ€mför de bĂ€sta alternativen för att skicka pengar till Österrike i realtid. Vi rĂ€ddar dig frĂ„n höga avgifter och dyra vĂ€xelkurser!

NĂ€r du skickar pengar till Österrike, följ dessa fyra steg för att fĂ„ sĂ„ mĂ„nga euro (EUR) som möjligt pĂ„ din nĂ€sta överföring:

1. JĂ€mför alla leverantörer som du kan skicka pengar med till Österrike

VĂ„r jĂ€mförelsemotor, som jĂ€mför 8 leverantörer i realtid, hjĂ€lper dig att hitta de billigaste (och snabbaste) alternativen pĂ„ nolltid. Luta dig tillbaka och lĂ„t TransferHero hitta det bĂ€sta sĂ€ttet att skicka pengar frĂ„n Sverige till Österrike Ă„t dig.

FrÄga dig sjÀlv vilka kriterier du vÀrdesÀtter mest. LÄga kostnader? Snabbhet? Kundnöjdhet? Transparent prissÀttning?

Mest troligt Ă€r ingen leverantör överlĂ€gsen i alla avseenden. Det Ă€r dĂ€rför viktigt att fundera över vad du tycker Ă€r viktigt. Är lĂ„ga kostnader det viktigaste för dig? Behöver du pengarna redan idag eller kan du vĂ€nta tills imorgon eller till och med en vecka? Är det viktigt att tjĂ€nsten har en hög kundnöjdhet?

VÄrt tips Àr helt enkelt att du utvÀrderar för- och nackdelarna med de olika alternativen och vÀljer det som passar dig bÀst.

3. Överför pengar till Österrike nĂ€r vĂ€xelkursen för euro Ă€r fördelaktig

Av naturliga skÀl Àr det omöjligt att förutsÀga utvecklingen av valutakurser, men du kan öka dina chanser för att fÄ fler euro vid din nÀsta överföring genom att hÄlla dig uppdaterad om de senaste vÀxelkurserna, exempelvis SEK till EUR eller GBP till EUR. Ett bra verktyg för detta Àr att anvÀnda dig av vÄra alarm. Genom vÄra alarm fÄr du ett mejl nÀr vÀxelkursen för ditt önskade valutapar (exempelvis SEK till EUR) Àr fördelaktigt, eller nÀr det nÄr sin högsta nivÄ pÄ tvÄ veckor.

4. Besök din valda leverantörs hemsida och genomför din önskade transaktion till Indien

NĂ€r du vĂ€l har bestĂ€mt dig för ett företag som passar dina önskemĂ„l och kriterier, dĂ„ Ă€r det dags att göra slag i saken. Kom ihĂ„g att ha ID-handling och/eller ett adressbevis tillgĂ€ngligt dĂ„ det ofta krĂ€vs nĂ€r man överför pengar till Österrike.

Vanliga frÄgor och svar

Allt du behöver veta för att skicka pengar till Österrike

Hur skickar jag pengar frĂ„n Sverige till Österrike sĂ„ billigt som möjligt?

Det bĂ€sta du kan göra för att skicka pengar sĂ„ billigt som möjligt till Österrike Ă€r att jĂ€mföra marknadens olika aktörer innan du skickar pengar till Österrike för att hitta den leverantör som erbjuder den lĂ€gsta totalkostnaden.

Det Àr tvÄ faktorer som styr totalkostnaden: 1. vÀxelkursen (hur mÄnga EUR du fÄr för varje SEK) och 2. övriga transaktionskostnader (vanligtvis en fast avgift per transaktion, men det kan Àven handla om kostnader för att ta emot pengarna). VÀxelkursen Àr vanligtvis den största avgiften och en dÄlig vÀxelkurs kan kosta dig flera hundralappar eller till och med tusenlappar om du överför större belopp, jÀmfört med om du vÀljer ett alternativ med marknadens bÀsta vÀxelkurs.

Genom att anvÀnda vÄr jÀmförelsemotor, som i realtid skannar marknaden efter det billigaste alternativet, sÄ Àr du garanterad att alltid skicka pengar till marknadens lÀgsta pris.

Kan jag inte bara anvĂ€nda min bank för att skicka pengar till Österrike?

SjĂ€lvklart kan du det! Banker Ă€r dock vanligtvis inte (lĂ€s: aldrig) det billigaste alternativet för att skicka pengar internationellt (och sĂ„ Ă€ven för överföringar till Österrike). I skrivande stund inkluderar vi SEB, Handelsbanken och Nordea i vĂ„r jĂ€mförelsetjĂ€nst.

PÄ sÄ vis kan du pÄ egen hand jÀmföra vilket alternativ som Àr bÀst: att skicka med din bank eller ett nischat specialistföretag (exempelvis Wise, Remitly eller Worldremit)?

Hur skickar jag pengar online till Österrike?

Det Ă€r numera enkelt att skicka pengar till Österrike online och det finns flertalet aktörer pĂ„ marknaden som gör det möjligt att skicka pengar pĂ„ ett snabbt och billigt sĂ€tt (dĂ€ribland Wise, Transfergo eller Worldremit).

Problemet Ă€r dĂ€rför inte att det inte finns flera bra alternativ. Problemet Ă€r att det finns mĂ„nga alternativ som Ă€r vĂ€ldigt dyra och överlag dĂ„liga. VĂ€rst av allt? PĂ„ grund av dolda avgifter sĂ„ Ă€r det svĂ„rt att veta vilka alternativ som Ă€r bra, respektive dĂ„liga. Att skicka pengar till Österrike med din vanliga bank eller med Paypal Ă€r till exempel vĂ€ldigt dyrt. Det mĂ„ vara smidigt, men det kostar inte sĂ€llan mer Ă€n 10% i avgifter (!), vilket Ă€r hutlöst och oacceptabelt i vĂ„r vĂ€rld.

Vi vill sÄklart att du ska fÄ sÄ mÄnga euro som möjligt nÀr du vÀxlar dina surt förvÀrvade pengar och dÀrför rekommenderar vi dig att alltid jÀmföra innan du skickar.

Se vilket alternativ som ger dig flest euro (EUR) pÄ din nÀsta överföring med hjÀlp av vÄr jÀmförelsemotor. Det Àr sjÀlvklart helt gratis och du kan spara hundralappar eller till och med tusenlappar pÄ din nÀsta överföring!

Varför Ă€r det viktigt att jĂ€mföra med Transferhero innan jag skickar pengar till Österrike?

Det enkla svaret Ă€r att du kan spara vĂ€ldigt mycket pengar pĂ„ att jĂ€mföra med oss innan du skickar pengar till Österrike.

Hur dĂ„? Jo, genom att vi skannar marknaden (flera gĂ„nger varje minut) för att hitta det billigaste alternativet för din nĂ€sta överföring. PĂ„ sĂ„ vis fĂ„r mottagaren (du sjĂ€lv eller kanske en familjemedlem?) fler euro (EUR) nĂ€sta gĂ„ng du överför pengar till Österrike.

VÀxelkurser och avgifter förÀndras dagligen (faktiskt flera gÄnger varje minut) och det Àr dÀrför viktigt att jÀmföra vilken aktör som Àr det billigaste alternativet för din nÀsta överföring.

Jag vill skicka pengar till Österrike... hur gör jag?

LĂ„t oss hjĂ€lpa dig! Vi vet att den internationella marknaden för pengaröverföring kan kĂ€nns som en djungel att navigera, och Österrike Ă€r inget undantag.

Det finns flera alternativ för att skicka pengar till Österrike. TransferHero listar alla tillgĂ€ngliga leverantörer (inklusive svenska banker) för pengaröverföringar. Med tanke pĂ„ att det finns flera alternativ för dig att överföra dina pengar till euro (€), har vi sett till att jĂ€mföra de mest kostnadseffektiva alternativen sida vid sida. PĂ„ sĂ„ vis kan du kĂ€nna dig trygg i att du alltid betalar sĂ„ lite som möjligt för din nĂ€sta överföring. Om du till exempel vill överföra 2000 SEK eller EUR till EUR kommer vĂ„r jĂ€mförelsesmotor att lista de leverantörer dĂ€r sĂ„ mycket som möjligt av dina pengar nĂ„r mottagaren.

Det finns ingen leverantör som Àr bÀst för samtliga transaktioner. Det bÀsta valet beror pÄ flera aspekter, exempelvis: storleken pÄ det belopp som du vill överföra, frÄn vilket land pengarna skickas frÄn, samt valutan du vÀljer. Kostnaden för en överföring Àndras frÄn dag till dag, sÄ det Àr inte osannolikt att det billigaste alternativet skiljer sig Ät frÄn en dag till en annan. Men oroa dig inte, vi tar hÀnsyn till alla dessa faktorer innan vi rekommenderar dig en leverantör.