Hitta de bästa sätten att skicka pengar till Storbritannien 🇬🇧

Skicka pengar till Storbritannien 🇬🇧

TransferHero jämför de bästa alternativen för att skicka pengar till Storbritannien i realtid. Vi räddar dig från höga avgifter och dyra växelkurser!

När du skickar pengar till Storbritannien, följ dessa fyra steg för att få så många brittiskt pund (GBP) som möjligt på din nästa överföring:

1. Jämför alla leverantörer som du kan skicka pengar med till Storbritannien

Vår jämförelsemotor, som jämför 8 leverantörer i realtid, hjälper dig att hitta de billigaste (och snabbaste) alternativen på nolltid. Luta dig tillbaka och låt TransferHero hitta det bästa sättet att skicka pengar från Sverige till Storbritannien åt dig.

Fråga dig själv vilka kriterier du värdesätter mest. Låga kostnader? Snabbhet? Kundnöjdhet? Transparent prissättning?

Mest troligt är ingen leverantör överlägsen i alla avseenden. Det är därför viktigt att fundera över vad du tycker är viktigt. Är låga kostnader det viktigaste för dig? Behöver du pengarna redan idag eller kan du vänta tills imorgon eller till och med en vecka? Är det viktigt att tjänsten har en hög kundnöjdhet?

Vårt tips är helt enkelt att du utvärderar för- och nackdelarna med de olika alternativen och väljer det som passar dig bäst.

3. Överför pengar till Storbritannien när växelkursen för brittiskt pund är fördelaktig

Av naturliga skäl är det omöjligt att förutsäga utvecklingen av valutakurser, men du kan öka dina chanser för att få fler brittiskt pund vid din nästa överföring genom att hålla dig uppdaterad om de senaste växelkurserna, exempelvis SEK till GBP eller GBP till GBP. Ett bra verktyg för detta är att använda dig av våra alarm. Genom våra alarm får du ett mejl när växelkursen för ditt önskade valutapar (exempelvis SEK till GBP) är fördelaktigt, eller när det når sin högsta nivå på två veckor.

4. Besök din valda leverantörs hemsida och genomför din önskade transaktion till Indien

När du väl har bestämt dig för ett företag som passar dina önskemål och kriterier, då är det dags att göra slag i saken. Kom ihåg att ha ID-handling och/eller ett adressbevis tillgängligt då det ofta krävs när man överför pengar till Storbritannien.

Vanliga frågor och svar

Allt du behöver veta för att skicka pengar till Storbritannien

Hur skickar jag pengar från Sverige till Storbritannien så billigt som möjligt?

Det bästa du kan göra för att skicka pengar så billigt som möjligt till Storbritannien är att jämföra marknadens olika aktörer innan du skickar pengar till Storbritannien för att hitta den leverantör som erbjuder den lägsta totalkostnaden.

Det är två faktorer som styr totalkostnaden: 1. växelkursen (hur många GBP du får för varje SEK) och 2. övriga transaktionskostnader (vanligtvis en fast avgift per transaktion, men det kan även handla om kostnader för att ta emot pengarna). Växelkursen är vanligtvis den största avgiften och en dålig växelkurs kan kosta dig flera hundralappar eller till och med tusenlappar om du överför större belopp, jämfört med om du väljer ett alternativ med marknadens bästa växelkurs.

Genom att använda vår jämförelsemotor, som i realtid skannar marknaden efter det billigaste alternativet, så är du garanterad att alltid skicka pengar till marknadens lägsta pris.

Kan jag inte bara använda min bank för att skicka pengar till Storbritannien?

Självklart kan du det! Banker är dock vanligtvis inte (läs: aldrig) det billigaste alternativet för att skicka pengar internationellt (och så även för överföringar till Storbritannien). I skrivande stund inkluderar vi SEB, Handelsbanken och Nordea i vår jämförelsetjänst.

På så vis kan du på egen hand jämföra vilket alternativ som är bäst: att skicka med din bank eller ett nischat specialistföretag (exempelvis Wise, Remitly eller Worldremit)?

Hur skickar jag pengar online till Storbritannien?

Det är numera enkelt att skicka pengar till Storbritannien online och det finns flertalet aktörer på marknaden som gör det möjligt att skicka pengar på ett snabbt och billigt sätt (däribland Wise, Transfergo eller Worldremit).

Problemet är därför inte att det inte finns flera bra alternativ. Problemet är att det finns många alternativ som är väldigt dyra och överlag dåliga. Värst av allt? På grund av dolda avgifter så är det svårt att veta vilka alternativ som är bra, respektive dåliga. Att skicka pengar till Storbritannien med din vanliga bank eller med Paypal är till exempel väldigt dyrt. Det må vara smidigt, men det kostar inte sällan mer än 10% i avgifter (!), vilket är hutlöst och oacceptabelt i vår värld.

Vi vill såklart att du ska få så många brittiskt pund som möjligt när du växlar dina surt förvärvade pengar och därför rekommenderar vi dig att alltid jämföra innan du skickar.

Se vilket alternativ som ger dig flest brittiskt pund (GBP) på din nästa överföring med hjälp av vår jämförelsemotor. Det är självklart helt gratis och du kan spara hundralappar eller till och med tusenlappar på din nästa överföring!

Varför är det viktigt att jämföra med Transferhero innan jag skickar pengar till Storbritannien?

Det enkla svaret är att du kan spara väldigt mycket pengar på att jämföra med oss innan du skickar pengar till Storbritannien.

Hur då? Jo, genom att vi skannar marknaden (flera gånger varje minut) för att hitta det billigaste alternativet för din nästa överföring. På så vis får mottagaren (du själv eller kanske en familjemedlem?) fler brittiskt pund (GBP) nästa gång du överför pengar till Storbritannien.

Växelkurser och avgifter förändras dagligen (faktiskt flera gånger varje minut) och det är därför viktigt att jämföra vilken aktör som är det billigaste alternativet för din nästa överföring.

Jag vill skicka pengar till Storbritannien... hur gör jag?

Låt oss hjälpa dig! Vi vet att den internationella marknaden för pengaröverföring kan känns som en djungel att navigera, och Storbritannien är inget undantag.

Det finns flera alternativ för att skicka pengar till Storbritannien. TransferHero listar alla tillgängliga leverantörer (inklusive svenska banker) för pengaröverföringar. Med tanke på att det finns flera alternativ för dig att överföra dina pengar till brittiskt pund (£), har vi sett till att jämföra de mest kostnadseffektiva alternativen sida vid sida. På så vis kan du känna dig trygg i att du alltid betalar så lite som möjligt för din nästa överföring. Om du till exempel vill överföra 2000 SEK eller EUR till GBP kommer vår jämförelsesmotor att lista de leverantörer där så mycket som möjligt av dina pengar når mottagaren.

Det finns ingen leverantör som är bäst för samtliga transaktioner. Det bästa valet beror på flera aspekter, exempelvis: storleken på det belopp som du vill överföra, från vilket land pengarna skickas från, samt valutan du väljer. Kostnaden för en överföring ändras från dag till dag, så det är inte osannolikt att det billigaste alternativet skiljer sig åt från en dag till en annan. Men oroa dig inte, vi tar hänsyn till alla dessa faktorer innan vi rekommenderar dig en leverantör.