Skicka pengar till Thailand 🇹🇭 så billigt som möjligt

thailand blå himmel munkstaty i förgrund

TransferHero

Redaktionen

Publicerad

5 april, 2024

Lär dig tricken för att skicka pengar från Sverige till Thailand på bästa sätt – du kan spara tusenlappar!

Skicka pengar till Thailand i tre steg

TransferHero jämför de bästa alternativen för att skicka pengar till Thailand i realtid. Vi räddar dig från höga avgifter och dyra växelkurser!

När du skickar pengar till Thailand, följ dessa fyra steg för att få så många thailändska baht (THB) som möjligt på din nästa överföring:

1. Jämför alla leverantörer som du kan skicka pengar med till Thailand

Vår jämförelsemotor, som jämför 8 leverantörer i realtid, hjälper dig att hitta de billigaste (och snabbaste) alternativen på nolltid. Luta dig tillbaka och låt TransferHero hitta det bästa sättet att skicka pengar från Sverige till Thailand åt dig.

2. Fråga dig själv vilka kriterier du värdesätter mest. Låga kostnader? Snabbhet? Kundnöjdhet? Transparent prissättning?

Mest troligt är ingen leverantör överlägsen i alla avseenden. Det är därför viktigt att fundera över vad du tycker är viktigt. Är låga kostnader det viktigaste för dig? Behöver du pengarna redan idag eller kan du vänta tills imorgon eller till och med en vecka? Är det viktigt att tjänsten har en hög kundnöjdhet?

Vårt tips är helt enkelt att du utvärderar för- och nackdelarna med de olika alternativen och väljer det som passar dig bäst.

3. Överför pengar till Thailand när växelkursen för SEK till THB är fördelaktig

Av naturliga skäl är det omöjligt att förutsäga utvecklingen av valutakurser, men du kan öka dina chanser för att få fler thailändska baht (THB) vid din nästa överföring genom att hålla dig uppdaterad om de senaste växelkurserna, exempelvis SEK till THB eller EUR till THB.

Vill du hitta det bästa alternativet just nu?

Klicka på "Jämför nu" nedan så hittar vår jämförelsemotor det bästa alternativet för just dig.

Vanliga frågor om att skicka pengar till Thailand

Det billigaste sättet att skicka pengar till Thailand är genom en onlineleverantör. Bland de tillgängliga aktörerna i marknaden var Remitly oftast den billigaste leverantören för att skicka pengar utomlands (i 50% av sökningarna på transferhero.se under de senaste 90 dagarna).

Billigaste sätten att skicka pengar till Thailand

Det billigaste sättet att skicka pengar till Thailand är nästan alltid att göra en internationell banköverföring till ett lokalt bankkonto i Thailand via ett specialistföretag (exempelvis Remitly eller Wise), som du kan betala med betalkort eller lokal banköverföring.

Tjänster som Wise, Remitly och Instarem erbjuder konkurrenskraftiga växelkurser och tillämpar transparenta och låga avgifter. Dessa tjänster kommer att vara mycket billigare än att göra en internationell banköverföring till Thailand med din egen bank eller att exempelvis använda en aktör som PayPal.

Det kanske låter märkligt, men din husbank tar garanterat ut en högre avgift och ger dig dessutom en betydligt sämre växelkurs när du försöker att växla dina svenska kronor till thailändska baht.

Lyckligtvis finns det dussintals utmärkta alternativ där ute. Kör en sökning på TransferHeros jämförelsemotor för att jämföra dem alla och hitta det bästa sättet att skicka pengar till Thailand nu.

Vilket är det bästa sättet att skicka pengar till Thailand?

Oavsett om din mottagare i Thailand har ett bankkonto eller inte, kommer du att ha gott om bra alternativ att välja mellan.

Det är ibland värt att kontrollera de globala jättarna Western Union och MoneyGram för att se om de för närvarande har bra erbjudanden, eftersom de har stor täckning i varje region i Thailand och erbjuder mycket snabba överföringar. Men andra företag som Remitly, Wise, CurrencyFair och SingX, som erbjuder överföringar till många utbetalningsalternativ (kontantuttag, banköverföring, betalning av räkningar), kommer vanligtvis att erbjuda dig en bättre affär.

Av dessa var Remitly den klart billigaste penningöverföringstjänsten för att skicka pengar till Thailand från utlandet (den var billigast på nästan hälften av Transferheros sökningar under första kvartalet av 2024).

Nedan ser du hur vi betygsatt Remitly och du kan läsa vår fulla recension här.

Anta att du skickar en betydande summa till Thailand (låt säga att du till exempel är en expat som flyttar till Bangkok i några år och vill ta med dig en del av dina besparingar, eller du behöver köpa en fastighet i Thailand). I så fall rekommenderar vi vanligtvis att du använder en valutamäklare istället för en överföringsplattform. De flesta stora FX-företag [FX = forex = foreign exchange = valutaväxling] kommer att stödja thailändska baht som mottagningsvaluta. Vi rekommenderar tjänsterna från Currency Solutions, OFX, Currencies Direct, Halo eller Frontierpay.

Oavsett om du är en expat som bor i Thailand och regelbundet behöver skicka pengar från ditt hemland till Thailand, eller om du lämnade Thailand för att leva och arbeta utomlands och överför pengar tillbaka till Thailand för att stödja din familj, kan du spara mycket pengar på att jämföra innan du gör din nästa överföring.

Om du fortfarande använder din bank för att överföra pengar till Thailand (eller en traditionell kontant-till-kontant penningöverföringsoperatör eller - ännu värre - PayPal), betalar du troligtvis 3 % till 5 % för mycket för varje överföring. Lyckligtvis finns det många lösningar för att överföra pengar till Thailand med transparenta avgifter och bra växelkurser; du behöver bara jämföra dina alternativ före varje överföring för det exakta belopp du behöver skicka.

Hur man skickar pengar till Thailand

Att skicka pengar till Thailand är enkelt. Som vi såg tidigare är det bästa sättet att göra en banköverföring från ditt hemland (troligtvis Sverige) till ett bankkonto i Thailand.

Detta kan göras genom en SWIFT-överföring via din bank (vilket vanligtvis är dyrt) eller genom att använda ett online-alternativ (ett mycket smartare val för de flesta människor). Ett annat populärt sätt att betala för din penningöverföring är med betal- eller kreditkort (en betalningsmetod som accepteras av de flesta stora leverantörer som Remitly och Wise, men inte av banker).

I vilket fall som helst, i ett typiskt överföringsscenario, kommer de pengar du skickar att hamna på mottagarens lokala bankkonto i thailändska baht. För att instruera en sådan överföring behöver du se till att du har all nödvändig information om din mottagare:

Information som behövs för att skicka pengar till ett bankkonto i Thailand

  • Namn på mottagaren: Namnet på bankkontoinnehavaren hos mottagaren.

  • Namn på mottagarens bank: Namnet på mottagarens bank i Thailand. Ofta kommer du att kunna välja bankens namn från en lista, men i annat fall får du göra det själv.

  • SWIFT/BIC-kod: SWIFT-koden (även kallad BIC) är en unik kod som tilldelas varje bank och ofta används vid internationella överföringar. T.ex. BKKBTHBK.

  • Kontonummer: Mottagarens bankkontonummer i Thailand. T.ex. 7632234874. Adress till mottagaren: Av juridiska skäl behöver du meddela mottagarens exakta postadress i Thailand.

För att skicka pengar till en bank i Thailand behöver du lite information om mottagarens bankuppgifter för att ställa in din transaktion. Banker i Thailand använder inte IBAN-systemet, så du måste ange mottagarens bankkontonummer (vanligtvis ett tiosiffrigt nummer) och SWIFT- (eller BIC-) koden för att identifiera banken där din mottagare har sitt konto. Ibland kan penningöverföringsoperatörer låta dig välja bankens namn i en lista istället för att be om SWIFT-koden.

Dessutom, av juridiska skäl, måste du ge postadressen i Thailand till din mottagare (inte bankens adress).

Skicka pengar till andra länder i Asien

Vill du skicka pengar till något annat land i Asien?