Oberoende recension

Vi recenserar Remitly

Publicerad av

Uppdaterad

mars 31, 2021

Publicerad

mars 30, 2021

Remitly hjälper personer att skicka pengar utomlands för att hjälpa invandrare, expats och andra grupper i samhället att skicka pengar på ett enkelt och billigt sätt. Är Remitly ett bra alternativ? Det tar vi reda på i denna recensionen.

Remitly är ett heldigitalt pengaöverföringsföretag vars mål är att hjälpa invandrare, expats (utvandrade medborgare) – helt enkelt personer som lämnat sina hemländer av en eller annan anledning – att skicka pengar till sin familj och vänner.

Deras vision är att göra det så enkelt, snabbt och billigt som möjligt att skicka pengar över landsgränser.

Hur väl har de lyckats?

De är på god väg och de erbjuder sina kunder en bra tjänst för att skicka pengar utomlands. Vi hade dock önskat en högre transparens kring vad det faktiskt kostar att skicka pengar. Den fasta avgiften är förvisso 0kr (när du gör din första överföring), men Remitly lägger samtidigt på en marginal på växelkursen som gör att det uppstår en faktiskt (men dold) kostnad. Mer om detta längre ner i recensionen.

Sammanfattningsvis, vad tycker vi om Remitly?

Jo, sammanfattningsvis så är Remitly ett bra alternativ för dig som vill skicka pengar internationellt. Deras avgifter och växelkurser är bra (men inte bäst), deras trovärdighet och säkerhet är hög och användarvänligheten är hög (designen är avskalad och enkel). Sist men inte minst så har Remitly en hög kundnöjdhet, vilket tydligt framgår av deras betyg hos Trustpilot och deras mobilappar (iOs och Android) har väldigt höga betyg.

Vad är vår rekommendation?

Prova att använda Remitly för din nästa överföring och se vad du tycker. Du har väldigt mycket att vinna på det, men väldigt lite att förlora på det!

Vill du försäkra dig om att du hittar den billigaste aktören? Använd vårt jämförelseverktyg för att hitta det billigaste sättet att skicka pengar till din familj.
🏅
#4 på TransferHero
Remitly är rankad 4 av 8 leverantörer. Se topplistan
4.5/5 på TrustPilot
Baseras på 32525 röster. 83% av användarna ger Remitly 5 i betyg, 7% 1 i betyg.
🏢

Grundat: 2011, USA

Huvudkontor: Seattle, Washington

Anställda: 1000+ (966 på LinkedIn)

Valutor: Skicka från 17 länder, ta emot i 85+ länder

Volym: Uppgift saknas

Vad vi gillar med Remitly

 • Enkel och avskalad design. Fokus på det viktiga: att skicka pengar till dina kära
 • Erbjuder både banköverföring och kontantupphämtning (cash pickup)
 • Transferheros besökare kan göra sin första överföring gratis

Vad vi ogillar med Remitly

 • Dold avgift på växelkursen (använder inte mellanmarknadsräntan (mid-market rate))
 • Går endast att betala med betal- eller kreditkort
screenshot på Remitlys startsida

Bild på Remitlys startsida

Skicka pengar med Remitly i 5 enkla steg

Följ dessa steg för att skicka pengar med Remitly på ett ögonblick

 1. Steg 1
  Skapa ett konto (mejl och lösenord behövs)

 2. Steg 2
  Välj belopp och önskat land du vill skicka till

 3. Steg 3
  Uppge mottagarens och dina uppgifter

 4. Steg 4
  Ange betalsätt (betal- eller kreditkort)

 5. Steg 5
  Genomför transaktionen

Genomgång av Remitlys betyg

Läs hur vi betygssatt utifrån våra fyra kriterier: avgifter & växelkurs, trovärdighet & säkerhet, användarvänlighet, och kundnöjdhet

Avgifter & växelkurs

4/5
5/5
0/1
1/1
0.5/1

Poängen ovan används för att beräkna Remitlys betyg för kriteriet avgifter och växelkurs, för vilken Remitly får 8.1/10 i betyg.


Remitlys slogan: "Promises Delivered"

Remitlys slogan: "Promises Delivered"

Trovärdighet & Säkerhet

2/2
2/2
4/4
0.5/1
1/1

Poängen ovan används för att beräkna Remitlys betyg för kriteriet trovärdighet & säkerhet, för vilken Remitly får 9.5/10 i betyg.

Användarvänlighet

1.8/2
1.8/2
0.7/1
1/1
0.5/1

Poängen ovan används för att beräkna Remitlys betyg för kriteriet användarvänlighet, för vilken Remitly får 8.3/10 i betyg.

Kundnöjdhet

4.5/5
2/2
1/2

Poängen ovan används för att beräkna Remitlys betyg för kriteriet kundnöjdhet, för vilken Remitly får 8.3/10 i betyg.

På TrustPilot har Remitly 4.5/5 i betyg, baserat på 32525 röster. Nedan följer ett urval av åsikter som några användare på TrustPilot tycker om Remitly.

5-stjärniga recensioner (83% av recensionerna)

 • "Jättebra! Bra växelkurs och ganska snabb överföring!"
 • "Nöjd kund! Ett app som hjälper människor att skicka pengar på ett säkert, snabbt och professionellt sätt.Tack!"
 • "Kan bara säga att har aldrig haft problem funkar kanon, bäst hitills"
 • "Bra service. Bra service. Enkelt och smidigt. Tusen tack för information och kommunikation."

1-stjärniga recensioner (7% av recensionerna)

 • "Dålig kundtjänst. De ökade inte min överföringsgräns, trots att jag skickat in alla dokument"
 • "De vill verifiera min identitet gång på gång på gång... Frusterande när jag skickar små belopp till min familj!"
Remitly skärmdump mobilapp iPhone XR
Remitly i din ficka

Ladda ner Remitlys mobilappar

Som förväntat så är det lika enkelt överföra pengar med Remitly via din mobil eller surfplatta som med din dator. Faktum är att Remitly behandlar tusentals transaktioner via mobila enheter varje dag.

Remitly har en app för de två ledande mobila operativsystemen, iOS och Android, som kan laddas ner via Apples App Store respektive Googles Google Play. Klicka på knapparna nedan för att ta dig direkt till App Store, respektive Google Play.

Vi har provat deras iOS-app och den tycker vi är klockren. Enkelt användargränssnitt, tydlig och dessutom snygg.

Historien bakom Remitly

Remitly grundades av Matt Oppenheimer, Josh Hug och Shivaas Gulati 2011 i Seattle, Washington i USA och bolaget leds idag av Oppenheimer i egenskap av företagets vd.

Inspirationen till Remitly fick Matt när han arbetad för Barclays (Brittisk multinationell investmentbank) i Kenya och såg hur svårt det var att skicka och ta emot pengar utomlands. Han började att arbeta med att hitta en lösning till problemet meddetsamma. Lite kuriosa är att Oppenheimer har en MBA från Harvard Business School och utsågs av EY till årets entreprenör i Nordvästra Stillahavsområdet 2016.

Oppenheimer, Hug och Gulati är inte ensamma om att ha grundat sitt företag efter att på egen hand upplev hur kostsamt det är att skicka pengar utomlands. Deras konkurrenter (Wise, Transfergo och Worldremit för att nämna några) har nämligen alla en snarlik historia.

Vi tycker att det är fantastiskt att dessa entreprenörer uppmärksammat detta problem och gjort vad de kunnat för att sänka kostnaderna och göra det enklare att skicka pengar över landsgränser. Imponerande, ellerhur?

Remitlys grundare Josh Hug, Matt Oppenheimer och Shivaas Gulati sittandes

Remitlys grundare: Josh Hug (vänster), Matt Oppenheimer och Shivaas Gulati)

FAQ: vanliga frågor om Remitly

Läs de vanligaste frågorna om Remitly

Remitly tar ut en fast avgift på 19 kr (gratis vid din första överföring). Denna avgift blir väldigt låg om du skickar ett större belopp, men det är såklart trist att betala 19kr om du endast vill överföra ett mindre belopp (men det hör ju till ovanligheten i och med att det som regel är billigare att överföra större belopp åt gången). Utöver den fasta avgiften så tar även Remitly ut en dold avgift i form av ett påslag på växlingskursen. Här tycker vi att Remitly kan göra ett bättre jobb i att tydligare kommunicera hur stor denna (dolda) avgift faktiskt är.

Ja, visst gör det det. Du kan skicka pengar till cirka 85 länder från Sverige, däribland Polen, Iran, Filippinerna, Indien med flera. Stora delar av hemsidan finns även översatt till Svenska. Kundtjänst finns däremot inte på svenska.

Ja, genom att gå via Transferheros hemsida så får alla nya kunder sin första överföring gratis.

Ja, Remitly är fullständigt licenserade och auktoriserade för att operera inom EU (och andra delar av världen). De använder sig även av safeguarding, vilket innebär att deras kunders pengar hålls separerade från deras egna. På så vis behöver du inte oroa dig över att inte få tillbaka. Utöver detta så använder Remitly självklart även 256-bitars SSL-kryptering och 2048-bitars-signering.

Det är enkelt. Du besöker deras hemsida (eller laddar ner deras app för iOS/Android) och skapar ett konto (endast mejladress och ett lösenord behövs) och därefter fyller du i uppgifter på mottagaren och dina egna uppgifter. Slutligen så bestämmer du vilket belopp du vill skicka och godkänner överföringen när allt ser bra ut. Et voila! Svårare än så är det inte.

Ja, Remitly uppger att den övre gränsen är $20 000, så knappt 200 000 kr. Hur mycket du kan skicka beror på mottagarlandet, samt på vilket betalsätt du använder. Vill du kunna skicka större belopp? Då behöver du skicka in ytterligare dokument till Remitly för att styrka din identitet. På så vis avancerar du från vad Remitly kallar för "Tier 1", vidare till "Tier 2" och slutligen "Tier 3".

Du kan välja mellan två sätt att skicka pengar på: Express eller Economy. Expressöverföringar når mottagaren inom några timmar, medan economy-överföringar skickas på 1-5 arbetsdagar.

Ja, faktiskt. Remitly erbjuder 100% "satisfaction guaranteed" eller så får du tillbaka dina pengar. Om du avbryter din transaktion när som helst innan den slutförs får du tillbaka alla dina pengar till fullo. Om transaktionen redan har slutförts men du inte är nöjd kommer Remitly att återbetala sina avgifter till fullo.

Andra alternativ till Remitly

Nedan listas de alternativ till Remitly som fått högst betyg av TransferHero.

TransferWise

TransferWise är ett innovativt penningöverföringsf...

9.4
/10

CurrencyFair

CurrencyFair är en marknadsplats för internationel...

8.9
/10

WorldRemit

WorldRemit är ett innovativt pengaöverföringsföret...

8.6
/10

TransferGo

TransferGo är en digital överföringslösning, urspr...

8.4
/10

Nordea

Nordea är en nordisk bank- och finanskoncern som h...

5.7
/10

SEB

SEB, eller Skandinaviska Enskilda Banken, är en av...

5.5
/10