Recension av Remitly: vad tycker vi?

Vi recenserar Remitly

Vad är Remitly? Hur kan du använda Remitly för att skicka pengar? Kan du lita på dem och är deras avgifter och växelkurser konkurenskraftiga? Detta, och mycket mer, besvarars i denna recension av Remitly

Remitly i korta drag

Remitly hjälper personer att skicka pengar utomlands för att hjälpa invandrare, expats och andra grupper i samhället att skicka pengar på ett enkelt och billigt sätt. Är Remitly ett bra alternativ? Det tar vi reda på i denna recensionen.

Remitly är ett heldigitalt pengaöverföringsföretag vars mål är att hjälpa invandrare, expats (utvandrade medborgare) – helt enkelt personer som lämnat sina hemländer av en eller annan anledning – att skicka pengar till sin familj och vänner.

Deras vision är att göra det så enkelt, snabbt och billigt som möjligt att skicka pengar över landsgränser.

Hur väl har de lyckats?

De är på god väg och de erbjuder sina kunder en bra tjänst för att skicka pengar utomlands. Vi hade dock önskat en högre transparens kring vad det faktiskt kostar att skicka pengar. Den fasta avgiften är förvisso 0kr (när du gör din första överföring), men Remitly lägger samtidigt på en marginal på växelkursen som gör att det uppstår en faktiskt (men dold) kostnad. Mer om detta längre ner i recensionen.

Sammanfattningsvis, vad tycker vi om Remitly?

Jo, sammanfattningsvis så är Remitly ett bra alternativ för dig som vill skicka pengar internationellt. Deras avgifter och växelkurser är bra (men inte bäst), deras trovärdighet och säkerhet är hög och användarvänligheten är hög (designen är avskalad och enkel). Sist men inte minst så har Remitly en hög kundnöjdhet, vilket tydligt framgår av deras betyg hos Trustpilot och deras mobilappar (iOs och Android) har väldigt höga betyg.

Vad är vår rekommendation?

Prova att använda Remitly för din nästa överföring och se vad du tycker. Du har väldigt mycket att vinna på det, men väldigt lite att förlora på det!

Vill du försäkra dig om att du hittar den billigaste aktören? Använd vårt jämförelseverktyg för att hitta det billigaste sättet att skicka pengar till din familj.