Recension av Remitly: vad tycker vi?

remitly startsida pÄ engelska

TransferHero

Redaktionen

Publicerad

14 februari, 2024

Med extremt konkurrenskraftiga avgifter och en hög kundnöjdhet Àr Remitly ett sÀkert val. De Àr en aktör som stÀndigt vinner marknadsandelar och revolutionerar branschen. Helt klart ett bra val!

Vi recenserar Remitly

Vad Àr Remitly? Hur kan du anvÀnda Remitly för att skicka pengar? Kan du lita pÄ dem och Àr deras avgifter och vÀxelkurser konkurenskraftiga? Detta, och mycket mer, besvarars i denna recension av Remitly

Remitly i korta drag

Remitly hjÀlper personer att skicka pengar utomlands för att hjÀlpa invandrare, expats och andra grupper i samhÀllet att skicka pengar pÄ ett enkelt och billigt sÀtt.

Är Remitly ett bra alternativ? Det tar vi reda pĂ„ i denna recensionen!

Remitly Ă€r ett heldigitalt pengaöverföringsföretag vars mĂ„l Ă€r att hjĂ€lpa invandrare, expats (utvandrade medborgare) – helt enkelt personer som lĂ€mnat sina hemlĂ€nder av en eller annan anledning – att skicka pengar till sin familj och vĂ€nner.

Deras vision Àr att göra det sÄ enkelt, snabbt och billigt som möjligt att skicka pengar över landsgrÀnser.

Hur vÀl har de lyckats?

De Àr pÄ god vÀg och de erbjuder sina kunder en bra tjÀnst för att skicka pengar utomlands. Vi hade dock önskat en högre transparens kring vad det faktiskt kostar att skicka pengar. Den fasta avgiften Àr förvisso 0 kr (nÀr du gör din första överföring), men Remitly lÀgger samtidigt pÄ en marginal pÄ vÀxelkursen som gör att det uppstÄr en faktiskt (men dold) kostnad. Mer om detta lÀngre ner i recensionen.

Sammanfattningsvis, vad tycker vi om Remitly?

Jo, sammanfattningsvis sÄ Àr Remitly ett bra alternativ för dig som vill skicka pengar internationellt. Deras avgifter och vÀxelkurser Àr bra (men inte bÀst), deras trovÀrdighet och sÀkerhet Àr hög och anvÀndarvÀnligheten Àr hög (designen Àr avskalad och enkel). Sist men inte minst sÄ har Remitly en hög kundnöjdhet, vilket tydligt framgÄr av deras betyg hos Trustpilot och deras mobilappar (iOs och Android) har vÀldigt höga betyg.

Vad Àr vÄr rekommendation?

Prova att anvÀnda Remitly för din nÀsta överföring och se vad du tycker. Du har vÀldigt mycket att vinna pÄ det, men vÀldigt lite att förlora pÄ det!

Vill du försÀkra dig om att du hittar den billigaste aktören? AnvÀnd vÄrt jÀmförelseverktyg för att hitta det billigaste sÀttet att skicka pengar till din familj

Vad vi gillar med Remitly

 1. ✅ Global spelare med en stor tĂ€ckning
 2. ✅ 4.0/5.0 i betyg pĂ„ Trustpilot baserat pĂ„ fler Ă€n 43 000 röster
 3. ✅ Bra val för cash pick-ups
 4. ✅ Konkurrenskraftiga avgifter
 5. ✅ 4.8+/5.0 i betyg i App Store och Google Play (baserat pĂ„ fler Ă€n 800 000 recensioner)

Vad vi ogillar med Remitly

 1. ❌ Inte helt transparenta avgifter
 2. ❌ 11% 1-stjĂ€rniga recensioner pĂ„ Trustpilot (högre Ă€n flera branschkollegor)

Vad kostar det att skicka pengar med Remitly?

LÄt oss ta en titt pÄ Remitlys avgifter och vÀxelkurser

Remitlys avgifter och vÀxelkurs

Remitly rankas konsekvent som en av de billigaste alternativen för en majoritet av relevanta sökningar pÄ Transferheros jÀmförelsemotor, bÄde för banköverföringar och överföringar för kontantuttag. Avgifter kan Àndras över tid och variera beroende pÄ plats, sÄ gör en sökning i vÄr jÀmförelsemotor för att hitta det bÀsta erbjudandet vid varje tidpunkt.

Bild frÄn Remitlys börsintroduktion i 2021

Generellt kan Remitlys avgifter och vÀxelkurser brytas ner enligt följande:

Remitlys avgifter för att skicka pengar

Observera att avgifterna varierar betydligt beroende pÄ varifrÄn du skickar, mottagarlandet, hur mycket du skickar, vilken tjÀnst du vÀljer och flera andra faktorer.

Dessa faktorer inkluderar:

 • Hur mycket pengar du överför

 • Mottagarlandet (vart du skickar pengarna)

 • Hur du finansierar din pengaöverföring (bankkonto, kontanter, betalkort mm.)

 • Mottagarens valuta (USD, EUR, PLN osv.)

 • Den överföringstjĂ€nst du vĂ€ljer

Till exempel, hÀr Àr avgifterna för att skicka pengar frÄn Sverige till Filippinerna:

 • Ekonomi: Pengarna anlĂ€nder inom tre arbetsdagar och betalas med en bankkontoinbetalning frĂ„n dig. Detta alternativ Ă€r gratis.

 • Express: Pengarna ankommer nĂ€stan omedelbart och betalas med ditt betalkort. För detta tillkommer en avgift pĂ„ 39 kr. Remitly tar ut högre avgifter under vissa omstĂ€ndigheter, till exempel om en mottagare pĂ„ Filippinerna fĂ„r pengar i amerikanska dollar istĂ€llet för pesos. Det heter som bekant att mĂ„nga bĂ€ckar smĂ„ till slut blir en betydande summa, sĂ„ se till att kontrollera vilka avgifter du betalar. NĂ„gra Ă€r kanske helt onödvĂ€ndiga?

Avgifter vid anvÀndning av kredit- eller debitkort

Remitly tar ut en liten avgift för bearbetning av kreditkort i Australien, Kanada och USA, men tar inte ut nÄgon avgift i EU-lÀnder. Som svensk anvÀndare av Remitly Àr detta sÄledes ingenting som du behöver bry dig om.

Observera att en kreditkortsförmedlare kan ta ut en ytterligare avgift eller rÀnta, eftersom en pengaöverföring kan betraktas som ett "kontantuttag". Denna avgift ligger utanför Remitlys kontroll. Detta kan vara sÄ mycket som 3% i USA eller 1% i Kanada.

Ytterligare avgifter

Vissa avgifter kan ocksÄ tas ut av banker nÀr du överför pengar till ett annat konto. Dessa avgifter ligger utanför Remitlys kontroll. OmstÀndigheter dÀr banker kan ta ut ytterligare avgifter inkluderar:

 • Banköverföringar in eller ut frĂ„n avsĂ€ndarens eller mottagarens konton

 • Överföringar som skickas via SWIFT eller vissa andra bankprotokoll

 • Mottagarbanker tar ut en avgift för att ta emot en överföring

 • Mellanliggande banker tar ut avgifter för att hantera överföringen till slutmottagaren

Dessa avgifter kan innebÀra att mottagaren fÄr mindre pengar Àn vad som angetts av Remitly pÄ grund av omstÀndigheter utanför deras kontroll. Om du vill förstÄ vilka dessa extra avgifter sannolikt kommer att vara, vÀnligen kontakta din bank och mottagarens bank.

Remitlys VĂ€xelkurser

Remitlys vÀxelkurser Àr konkurrenskraftiga och Àr vanligtvis mellan 0,5% och 2% sÀmre Àn mittmarknadskurser. Skapa ett konto hos Remitly och logga in för att se de vÀxelkurser du kommer att debiteras, beroende pÄ vart du skickar pengarna. Till exempel, ta en titt pÄ den faktiska vÀxelkursen för olika valutor (utan pÄslag) jÀmfört med de vÀxelkurser som erbjuds av Remitly.

Skicka pengar med Remitly i 6 steg

 1. 1. JÀmför Remitlys avgifter pÄ TransferHero
 2. 2. Skapa ett konto hos Remitly
 3. 3. PÄbörja en överföring
 4. 4. LĂ€gg till en mottagare
 5. 5. VÀlj hur din vill betala för din överföring
 6. 6. Klicka pÄ "skicka"
 7. --> GĂ„ till Remitly

Kan jag lita pÄ Remitly?

Remitly Àr en gigant pÄ marknaden och detta gör sig tydligt av det faktum att de Ärligen för över pengar för mer Àn 5 miljarder dollar och hjÀlper fler Àn 3 miljoner kunder.

Vidare Àr Remitly en vÀletablerad aktör som varit verksam i branschen i mer Àn 10 Är (de grundades 2011).

Remitly Àr en pÄlitlig och sÀker pengaöverföringsföretag. De Àr registrerade hos USA:s finansdepartement och Àr auktoriserade att verka i EU, Storbritannien, Irland och Kanada.

Är Remitly ett sĂ€kert alternativ för att skicka pengar utomlands?

Ja, Remitly Àr definitivt en sÀker pengaöverföringstjÀnst som erbjuder följande sÀkerhetsÄtgÀrder och skydd mot bedrÀgerier:

 • Alla Remitly-konton verifieras med olika tekniker för att hĂ„lla dem sĂ€kra samt för att förebygga bedrĂ€gerier.

 • AnvĂ€ndare mĂ„ste skicka in vissa identifieringsdokument för att skicka pengar genom Remitly (dokumenten kan skilja sig beroende pĂ„ frĂ„n och vart pengarna skickas)

 • Remitly anvĂ€nder manuella och automatiserade detekteringstekniker och riskhanteringsprocedurer för att upptĂ€cka och eliminera misstĂ€nkt kontoaktivitet.

 • Alla transaktioner skyddas med kryptering, inklusive 256-bitars SSL-kryptering med en 2048-bitars signatur.

 • Remitly erbjuder en 100% nöjd kund-garanti, eller sĂ„ fĂ„r du dina pengar tillbaka. Om du avbryter din transaktion nĂ€r som helst innan den Ă€r slutförd, kommer du att fĂ„ tillbaka hela beloppet. Om transaktionen redan har slutförts, men du inte Ă€r nöjd, kommer Remitly att Ă„terbetala deras avgifter i fullt belopp. Detta betyder att risken med att anvĂ€nda Remitly för din nĂ€sta överföring Ă€r minimal.

Remitlys rykte

Remitly har finansiell styrka och stöd frÄn flera namnkunniga investerare, inklusive TommorrowVentures, Jeff Bezos (grundare och föredetta vd för Amazon), Trilogy Equity Partnership, QED och DJF. Företaget har rest över 100 miljoner dollar i riskkapital, vilket vittnar om deras seriositet och kvalitetsstÀmpel.

Investerare och riskkapitalister ser helt enkelt Remitly som ett vÀlorganiserat, sÀkert och effektivt företag för internationella pengaöverföringar och transaktioner.

Remitly vĂ€xer snabbt, ökar det totala vĂ€rdet av transaktioner och antalet betjĂ€nade kunder med mellan 200% och 400% Ă„rligen (hur lĂ€nge lyckas de upprĂ€tthĂ„lla denna imponerande siffra?). Det har som sagt miljontals kunder som nu tillsammans överför mer Ă€n 6 miljarder dollar om Ă„ret genom sina tjĂ€nster (pĂ„minn oss att uppdatera denn siffra😉).

Hur bra Àr Remitlys tjÀnst?

Remitly Àr enkelt att anvÀnda och erbjuder anvÀndarna en mÀngd olika alternativ för inbetalningar och utbetalningar samt lÀttillgÀnglig kundtjÀnst.

VÄrt intryck under vÄrt test

Remitlys anvÀndarvÀnlighet gör det ganska enkelt att öppna ett konto och skicka pengar, Àven om dess nÄgot daterade hemsida ibland stÄr i vÀgen, sÀrskilt nÀr det gÀller att Àndra mottagarlandet. Detta till trots sÄ Àr Remitly dock duktiga pÄ att sÀtta det viktigaste i fokus, nÀmligen att hjÀlpa dig att skicka pengar pÄ ett sÄ enkelt sÀtt som möjligt.

Vad Àr Remitly?

Remitly Àr en digital aktör för internationella överföringar av pengar, vilket möjliggör för dig som svensk att skicka pengar till 170+ lÀnder över hela vÀrlden. Men du behöver sjÀlvklart inte bo i Sverige för att anvÀnda Remitly utan det Àr fullt möjligt att skicka pengar till och frÄn en uppsjö av andra lÀnder.

Remitlys hemsida Àr mobilanpassad och du kan skicka pengar utomlands frÄn mobilen med enkelhet, eller varför inte ladda ner deras app pÄ din smartphone eller surfplatta? Remitly tillhandahÄller sina app pÄ engelska, spanska, franska, tyska, polska, italienska, turkiska, rumÀnska och vietnamesiska. Vissa sidor finns Àven pÄ svenska. Att finansiera din överföring Àr enkelt och Remitly lÄter dig betala via banköverföring, betalkort eller kreditkort. Din mottagare har flera val pÄ hur de tar emot sina pengar:

 • De kan fĂ„ de överförda pengarna insatta pĂ„ sitt bankkonto i sin lokala valuta.

 • De kan hĂ€mta ut sina pengar kontant ("cash pickup") frĂ„n nĂ„gon av de 140 000+ agentkontoren runt om i vĂ€rlden i Remitlys nĂ€tverk.

 • De kan fĂ„ pengarna överförda direkt till sin mobila plĂ„nbok i sin smartphone.

 • De kan fĂ„ pengarna fysiskt levererade till sin hemadress.

Remitly: Economy och Express

PÄ grund av deras fokus pÄ digital teknik och mobilappar Àr Remitlys avgifter rimliga och Remitly erbjuder goda vÀxelkurser för pengaöverföringar och valutavÀxling. Detta har vi tÀckt i detalj i avsnittet "Avgifter och VÀxelkurser" nedan. Remitly erbjuder tvÄ huvudtyper av pengaöverföringstjÀnster:

 • Economy: Du finansierar dessa pengaöverföringar med en insĂ€ttning frĂ„n ditt bankkonto. Avgifterna Ă€r vanligtvis lĂ€gre Ă€n för Express-tjĂ€nsten, och i vissa helt gratis. Överföringar tar normalt tre till fem dagar.

 • Express: Du betalar dessa överföringar med ditt betal- eller kreditkort. Avgifterna Ă€r högre och du mĂ„ste ibland betala en kortbearbetningsavgift (dock ej om du skickar pengar frĂ„n Sverige eller övriga EU). Pengarna Ă€r normalt tillgĂ€ngliga för mottagaren inom minuter efter att du har gjort betalningen.

Observera att beroende pÄ i vilket land du överför pengar kan du vara begrÀnsad till endast en av dessa alternativ.

Liksom mÄnga andra pengaöverföringstjÀnster har Remitly dagliga och mÄnatliga grÀnser för hur mycket du kan överföra, beroende pÄ din "nivÄ". NÀr du har registrerat dig kan du fÄ tillgÄng till högre nivÄer genom att tillhandahÄlla Remitly med ytterligare information och identifiering (detta för att motverka pengatvÀtt).

Pengarna tillbaka-garanti

Remitly har en 100% nöjdhetsgaranti, vilket innebÀr att om dina pengar inte anlÀnder i tid (och du tar kontakt med Remitlys kundtjÀnst), sÄ kommer de att Äterbetala sina avgifter och kostnader. Detta innebÀr sÄklart en ökad trygghet för dig som kund och det vittnar Àven om att Remitly Àr sÀkra pÄ att de erbjuder en bra tjÀnst som fungerar.

Remitlys Mobilappar

Remitlys mobilapp har utmÀrkta kundbetyg pÄ Apples App Store (4,8/5,0 i betyg baserat pÄ fler Àn 17 000 anvÀndares röster och Googles Play Store (4,8/5,0 baserat pÄ nÀstan 800 000 (!) betyg). Med Remitlys mobilappar Àr det enkelt att skicka pengar frÄn din smartphone med nÄgra fÄ tryck.

Se nÄgra av de framstÄende och bekvÀma funktionerna i Remitly-appen 2024:

 • Direktöverföring till banker i Thailand, Filippinerna, Indien & 100 fler lĂ€nder

 • Överför pengar till 50+ mobila pengaleverantörer

 • Mottagare hĂ€mtar kontanter ("cash pickup") utan att betala en avgift

 • AnvĂ€ndarvĂ€nlig appdesign (bra UX, som det sĂ„ fint heter)

 • FĂ„ klagomĂ„l och uppmĂ€rksam kundservice

Kundnöjdheten kommer först!

Remitly Àr extremt populÀr bland anvÀndare, med ett betyg pÄ 4,1/5 stjÀrnor pÄ Trustpilot, med över 35 tusen 4- och 5-stjÀrniga recensioner. Kundrecensioner av Remitly domineras av positiva reflektioner.

Med det sagt har Àven Remitly ett antal negativa recensioner pÄ Trustpilot och 11% 1-stjÀrniga betyg. Detta Àr tyvÀrr lite vÀl högt, kan vi tycka och vittnar pÄ att de har vissa saker att lösa innan de har en perfekt tjÀnst.

MÄnga av de negativa recensionerna berör policys för att förhindra pengatvÀtt, vilket tvingar anvÀndarna att skicka in ID-handlingar för att styrka sin identitet, vilket sÄklart inte gör upplevelsen lika smidig.

Ros đŸŒč

 • TjĂ€nsten bedöms som snabb och billig

 • Kunderna Ă€r nöjda med hur enkel tjĂ€nsten Ă€r att anvĂ€nda.

 • Remitly beröms för att vara pĂ„litlig och trovĂ€rdig

 • Kunderna Ă€r nöjda med kundservicen

Ris

 • NĂ„gra kunder hade en dĂ„lig upplevelse med Remitly, sĂ€rskilt nĂ€r de avbröt sin transaktion och vĂ€ntade pĂ„ att fĂ„ pengarna tillbaka.

 • Vid vissa tillfĂ€llen tog pengarna lite lĂ€ngre tid att anlĂ€nda Ă€n vĂ€ntat, normalt pĂ„ grund av bankens öppettider i mottagarlandet.

 • NĂ„gra kunder klagade pĂ„ att det fanns mĂ„nga krav (bankinformation och personlig identifiering) innan en överföring gjordes (obs: dessa Ă€r lagliga skyldigheter och dĂ€rmed inte Remitlys fel).

 • Det Ă€r anmĂ€rkningsvĂ€rt att Remitly svarade pĂ„ nĂ€stan varje negativ recension pĂ„ Trustpilot med ett erbjudande om att undersöka och lösa problemen för recensenten. I mĂ„nga fall erbjöd de sig ocksĂ„ att Ă„terbetala deras avgifter för pengaöverföring (vilket de sig bör i och med att de har en "pengarna tillbaka"-garanti om man som kund inte Ă€r nöjd.

LÄter Remitly som ett bra val för dig?

Toppen!🎉 Klicka pĂ„ knappen nedan för att komma igĂ„ng.