• Hem
 • /
 • Recensioner
 • /
 • Recension av TransferGo: ett prisvärt alternativ (2024)

Recension av TransferGo: ett prisvärt alternativ (2024)

TransferGo är en uppstickare som är fantastiskt prisvärd för vissa rutter. De är inte bäst på allt, men bra på mycket!

Är TransferGo ett bra alternativ för att skicka pengar?

TransferGo är en digital överföringslösning, ursprungligen avsedd för migranter, som möjliggör för människor att skicka pengar mellan internationella konton på ett snabbt, billigt och säkert sätt.

TransferGo grundades 2011 av fyra ukrainska migranter som vid tillfället bodde i London, Storbritannien. Fram tills idag har de hjälpt flera miljoner kunder att skicka pengar internationellt. Deras vision är att deras kunder ska kunna spara upp till 90% i avgifter per transaktion, jämfört med att använda en traditionell bank.

Vi på TransferHero tycker att TransferGo är ett utmärkt val för internationella överföringar i och med att de är billiga, snabba och enkla att använda. Med det sagt, glöm inte att jämföra dem med andra leverantörer innan du skickar dina pengar eftersom att det kan finnas billigare alternativ för en viss överföring. När du använder TransferGo kan du skicka pengar internationellt med en vanlig banköverföring. För vissa valutor (GBP, EUR, PLN, SEK, DKK och NOK) är betalningar med kredit- eller betalkort även möjliga. När det gäller överföringshastigheten så går det att skicka pengar med TransferGo inom loppet av 30 (!) minuter. För vissa valutapar så är detta även möjligt under helgen. För att motta pengarna inom 30 minuter så tillkommer dock en fast avgift om cirka 30 SEK. Om det är OK för mottagaren att vänta några dagar på att få sina pengar så går det att skicka pengar med TransferGo avgiftsfritt. Kom dock ihåg att de adderar en marginal på växelkursen, så helt gratis är inte överföringen, även om den är fri från avgifter. TransferGo avgifter och växelkurser är som regel konkurrenskraftiga, men det bör dock noteras att leveransalternativen och leveranstiderna varierar beroende på land och valuta.

För- och nackdelar med TransferGo

Vad vi gillar med TransferGo

 1. Transparenta avgifter och växelkurser

 2. Kostnadsledare (låga avgifter)

 3. Utmärkta recensioner på TrustPilot

Vad vi ogillar med TransferGo

 1. Stödjer ej överföringar till Storbritannien

 2. Du kan endast skicka pengar till ett bankkonto

 3. Använder ej den sanna växelkursen (mid-market rate)

Skicka pengar med TransferGo i 4 enkla steg enkla steg

Följ dessa steg för att skicka pengar med TransferWise på ett ögonblick

 1. Skapa ett konto

 2. Verifiera ditt konto

 3. Konfigurera din transfer

 4. Skicka dina pengar

Genomgång av TransferGos betyg

Läs hur vi betygssatt utifrån våra fyra kriterier: avgifter & växelkurs, trovärdighet & säkerhet, användarvänlighet, och kundnöjdhet

Avgifter & växelkurs

AvgifterVi har gett TransferGo 4/5 i betyg för deras konkurrenskraftiga priser, med motiveringen att de ofta är det billigaste alternativet och att de väldigt ofta har konkurrenskraftiga avgifter och växelkurser. För de valutapar som TransferGo stöder, exempelvis SEK till PLN, så är de ofta konkurrenskraftiga, men de stöder dessvärre inte alla valutapar/valutakorridorer. Av uppenbara skäl är de inte billigaste på dessa rutter. När man tittar på deras överföringsavgifter i detalj så kan man konstatera att de kan delas upp i två kategorier:

 1. En fast avgift för varje överföring

 2. En valutamarginal.

Som tidigare nämnt så beror den fasta avgiften på vilket leveransalternativ du väljer (se leveransalternativ nedan) och vilka valutor du använder. TransferGos valutamarginal är mellan 0% till 2,2%, vilket adderas till den faktiska växelkursen (mid-market rate). När du överför pengar med TransferGo så får du en garanterad växelkurs, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för valutarörelser efter det att du gjort din överföring. Leveransalternativ Tidigare har TransferGo haft flera olika leveransalternativ, såsom Free, Standard, Express och Now. För att underlätta för sina kunder och för att undvika förvirring så har antalet leveransalternativ nu reducerats och getts tydligare namn. Nu heter leveransalternativen kort och gott "Inom 30 minuter", "idag" och "imorgon".

Precis som namnen avser så innebär de tre leveransalternativen att mottagaren har pengarna på sitt konto antingen inom 30 minuter, idag eller imorgon. För alternativet "inom 30 minuter" är kostnaden vanligtvis 29,99 kr (oberoende av det belopp du överför). För alternativet "idag" är avgiften 19,99 kr och för alternativet "imorgon" är avgiften 9,99 kr eller till och med 0 kr. För SEK till PLN är avgiften exempelvis 0 kr med alternativet "imorgon".

Trovärdighet & Säkerhet

TransferGo (TransferGo Ltd) är en fullt licensierad och auktoriserad av Financial Conduct Authority (FCA) enligt Elektroniska pengarförordningarna 2011 med registeringsnummer 600886 för utfärdande av elektroniska pengar. De regleras även av HMRC (Her Majestys Revenue and Customs) i Storbritannien. Gällande säkerheten för ditt konto så använder TransferGo tvåstegsverifiering för att öka ditt kontos säkerhet och minska risken för att någon annan kommer åt ditt konto. Enligt FCA-föreskrifter måste TransferGos kunders pengar hållas åtskilda från TransferGos egna medel, vilket innebär att dina pengar är säkra om TransferGo skulle uppleva någon ekonomisk turbulens eller till och med gå i konkurs. TransferGo har sitt huvudkontor i London, Storbritannien på One Canada Square Canary Wharf London E14 5AB och företaget har minst 166 anställda, enligt företagets LinkedIn-sida. Utöver deras huvudkontor, så har de kontor i Litauen, Tyskland, Polen och Turkiet. Sammanfattningsvis, kan du lita på TransferGo med dina pengar? Ja, det kan du! Vi har använt dem. Vi litar på dem. Flera miljoner kunder litar på dem och det tycker vi att du också borde göra. Om inte det övertygar dig, så kanske det känns tryggare med vetskapen om att de tagit in flera miljoner dollar i riskkapital fån välkända investerare och riskkapitalister. Så sent som i december 2018 tog de in $17,6 miljoner i en serie B-runda för att kunna fortsätta sin expansion.

Användarvänlighet

TransferGos webbplats är ett nöje att använda både på en dator, mobil och surfplatta. Deras hemsida är snabb och enkel att använda och användarupplevelsen är väldigt bra. Jämfört med för några år sedan så är deras hemsida betydligt mer avskalad och minimalistisk i sin framtoning. Allt som inte är viktigt har tagits bort, vilket innebär att det är tydligt för en ny användare hur man ska navigera deras sida.

Kundnöjdhet

På TrustPilot har TransferGo 4.8/5 i betyg, baserat på 14435 röster. Nedan följer ett urval av åsikter som några användare på TrustPilot tycker om TransferGo.5-stjärniga recensioner (91% av recensionerna)

 • "Tjänsten är mycket bekväm och snabb att använda. Utmärkt kundsupport. Bra jobbat!"

 • "Snabb, pålitlig, billig och utan problem!"

 • "Jag har använt TransferGos tjänst många gånger och har aldrig upplevt några problem. Bra priser, supersnabb överföring. Pålitlig och säker!"

1-stjärniga recensioner (2% av recensionerna)

 • "Jag överförde fredagen klockan 15, men trots det fick jag inte pengar på mitt konto (måndag 13:00)" [missförstånd kring att överföringar inte behandlas på helger]

 • "Växelkursen är dålig"