• Hem
 • /
 • Recensioner
 • /
 • Recension av TransferGo: ett prisvĂ€rt alternativ (2024)

Recension av TransferGo: ett prisvÀrt alternativ (2024)

transfergo startsida pÄ engelska

TransferHero

Redaktionen

Publicerad

24 februari, 2024

TransferGo Àr en uppstickare som Àr fantastiskt prisvÀrd för vissa rutter. De Àr inte bÀst pÄ allt, men bra pÄ mycket!

Är TransferGo ett bra alternativ för att skicka pengar?

TransferGo Àr en digital överföringslösning, ursprungligen avsedd för migranter, som möjliggör för mÀnniskor att skicka pengar mellan internationella konton pÄ ett snabbt, billigt och sÀkert sÀtt.

TransferGo grundades 2011 av fyra ukrainska migranter som vid tillfÀllet bodde i London, Storbritannien. Fram tills idag har de hjÀlpt flera miljoner kunder att skicka pengar internationellt. Deras vision Àr att deras kunder ska kunna spara upp till 90% i avgifter per transaktion, jÀmfört med att anvÀnda en traditionell bank.

Vi pÄ TransferHero tycker att TransferGo Àr ett utmÀrkt val för internationella överföringar i och med att de Àr billiga, snabba och enkla att anvÀnda. Med det sagt, glöm inte att jÀmföra dem med andra leverantörer innan du skickar dina pengar eftersom att det kan finnas billigare alternativ för en viss överföring. NÀr du anvÀnder TransferGo kan du skicka pengar internationellt med en vanlig banköverföring. För vissa valutor (GBP, EUR, PLN, SEK, DKK och NOK) Àr betalningar med kredit- eller betalkort Àven möjliga. NÀr det gÀller överföringshastigheten sÄ gÄr det att skicka pengar med TransferGo inom loppet av 30 (!) minuter. För vissa valutapar sÄ Àr detta Àven möjligt under helgen. För att motta pengarna inom 30 minuter sÄ tillkommer dock en fast avgift om cirka 30 SEK. Om det Àr OK för mottagaren att vÀnta nÄgra dagar pÄ att fÄ sina pengar sÄ gÄr det att skicka pengar med TransferGo avgiftsfritt. Kom dock ihÄg att de adderar en marginal pÄ vÀxelkursen, sÄ helt gratis Àr inte överföringen, Àven om den Àr fri frÄn avgifter. TransferGo avgifter och vÀxelkurser Àr som regel konkurrenskraftiga, men det bör dock noteras att leveransalternativen och leveranstiderna varierar beroende pÄ land och valuta.

För- och nackdelar med TransferGo

Vad vi gillar med TransferGo

 1. Transparenta avgifter och vÀxelkurser

 2. Kostnadsledare (lÄga avgifter)

 3. UtmÀrkta recensioner pÄ TrustPilot

Vad vi ogillar med TransferGo

 1. Stödjer ej överföringar till Storbritannien

 2. Du kan endast skicka pengar till ett bankkonto

 3. AnvÀnder ej den sanna vÀxelkursen (mid-market rate)

Skicka pengar med TransferGo i 4 enkla steg enkla steg

Följ dessa steg för att skicka pengar med TransferWise pÄ ett ögonblick

 1. Skapa ett konto

 2. Verifiera ditt konto

 3. Konfigurera din transfer

 4. Skicka dina pengar

GenomgÄng av TransferGos betyg

LÀs hur vi betygssatt utifrÄn vÄra fyra kriterier: avgifter & vÀxelkurs, trovÀrdighet & sÀkerhet, anvÀndarvÀnlighet, och kundnöjdhet

Avgifter & vÀxelkurs

AvgifterVi har gett TransferGo 4/5 i betyg för deras konkurrenskraftiga priser, med motiveringen att de ofta Àr det billigaste alternativet och att de vÀldigt ofta har konkurrenskraftiga avgifter och vÀxelkurser. För de valutapar som TransferGo stöder, exempelvis SEK till PLN, sÄ Àr de ofta konkurrenskraftiga, men de stöder dessvÀrre inte alla valutapar/valutakorridorer. Av uppenbara skÀl Àr de inte billigaste pÄ dessa rutter. NÀr man tittar pÄ deras överföringsavgifter i detalj sÄ kan man konstatera att de kan delas upp i tvÄ kategorier:

 1. En fast avgift för varje överföring

 2. En valutamarginal.

Som tidigare nÀmnt sÄ beror den fasta avgiften pÄ vilket leveransalternativ du vÀljer (se leveransalternativ nedan) och vilka valutor du anvÀnder. TransferGos valutamarginal Àr mellan 0% till 2,2%, vilket adderas till den faktiska vÀxelkursen (mid-market rate). NÀr du överför pengar med TransferGo sÄ fÄr du en garanterad vÀxelkurs, vilket innebÀr att du inte behöver oroa dig för valutarörelser efter det att du gjort din överföring. Leveransalternativ Tidigare har TransferGo haft flera olika leveransalternativ, sÄsom Free, Standard, Express och Now. För att underlÀtta för sina kunder och för att undvika förvirring sÄ har antalet leveransalternativ nu reducerats och getts tydligare namn. Nu heter leveransalternativen kort och gott "Inom 30 minuter", "idag" och "imorgon".

Precis som namnen avser sÄ innebÀr de tre leveransalternativen att mottagaren har pengarna pÄ sitt konto antingen inom 30 minuter, idag eller imorgon. För alternativet "inom 30 minuter" Àr kostnaden vanligtvis 29,99 kr (oberoende av det belopp du överför). För alternativet "idag" Àr avgiften 19,99 kr och för alternativet "imorgon" Àr avgiften 9,99 kr eller till och med 0 kr. För SEK till PLN Àr avgiften exempelvis 0 kr med alternativet "imorgon".

TrovÀrdighet & SÀkerhet

TransferGo (TransferGo Ltd) Àr en fullt licensierad och auktoriserad av Financial Conduct Authority (FCA) enligt Elektroniska pengarförordningarna 2011 med registeringsnummer 600886 för utfÀrdande av elektroniska pengar. De regleras Àven av HMRC (Her Majestys Revenue and Customs) i Storbritannien. GÀllande sÀkerheten för ditt konto sÄ anvÀnder TransferGo tvÄstegsverifiering för att öka ditt kontos sÀkerhet och minska risken för att nÄgon annan kommer Ät ditt konto. Enligt FCA-föreskrifter mÄste TransferGos kunders pengar hÄllas Ätskilda frÄn TransferGos egna medel, vilket innebÀr att dina pengar Àr sÀkra om TransferGo skulle uppleva nÄgon ekonomisk turbulens eller till och med gÄ i konkurs. TransferGo har sitt huvudkontor i London, Storbritannien pÄ One Canada Square Canary Wharf London E14 5AB och företaget har minst 166 anstÀllda, enligt företagets LinkedIn-sida. Utöver deras huvudkontor, sÄ har de kontor i Litauen, Tyskland, Polen och Turkiet. Sammanfattningsvis, kan du lita pÄ TransferGo med dina pengar? Ja, det kan du! Vi har anvÀnt dem. Vi litar pÄ dem. Flera miljoner kunder litar pÄ dem och det tycker vi att du ocksÄ borde göra. Om inte det övertygar dig, sÄ kanske det kÀnns tryggare med vetskapen om att de tagit in flera miljoner dollar i riskkapital fÄn vÀlkÀnda investerare och riskkapitalister. SÄ sent som i december 2018 tog de in $17,6 miljoner i en serie B-runda för att kunna fortsÀtta sin expansion.

AnvÀndarvÀnlighet

TransferGos webbplats Àr ett nöje att anvÀnda bÄde pÄ en dator, mobil och surfplatta. Deras hemsida Àr snabb och enkel att anvÀnda och anvÀndarupplevelsen Àr vÀldigt bra. JÀmfört med för nÄgra Är sedan sÄ Àr deras hemsida betydligt mer avskalad och minimalistisk i sin framtoning. Allt som inte Àr viktigt har tagits bort, vilket innebÀr att det Àr tydligt för en ny anvÀndare hur man ska navigera deras sida.

Kundnöjdhet

PÄ TrustPilot har TransferGo 4.8/5 i betyg, baserat pÄ 14435 röster. Nedan följer ett urval av Äsikter som nÄgra anvÀndare pÄ TrustPilot tycker om TransferGo.5-stjÀrniga recensioner (91% av recensionerna)

 • "TjĂ€nsten Ă€r mycket bekvĂ€m och snabb att anvĂ€nda. UtmĂ€rkt kundsupport. Bra jobbat!"

 • "Snabb, pĂ„litlig, billig och utan problem!"

 • "Jag har anvĂ€nt TransferGos tjĂ€nst mĂ„nga gĂ„nger och har aldrig upplevt nĂ„gra problem. Bra priser, supersnabb överföring. PĂ„litlig och sĂ€ker!"

1-stjÀrniga recensioner (2% av recensionerna)

 • "Jag överförde fredagen klockan 15, men trots det fick jag inte pengar pĂ„ mitt konto (mĂ„ndag 13:00)" [missförstĂ„nd kring att överföringar inte behandlas pĂ„ helger]

 • "VĂ€xelkursen Ă€r dĂ„lig"

Vad vi gillar med TransferGo

  Vad vi ogillar med TransferGo

   Skicka pengar med TransferGo i NaN steg

   1. 1. JÀmför TransferGos avgifter pÄ TransferHero
   2. --> GĂ„ till TransferGo

   LÄter TransferGo som ett bra val för dig?

   Toppen!🎉 Klicka pĂ„ knappen nedan för att komma igĂ„ng.