Hem
Recensioner
Worldremit

Recension av Worldremit: global spelare med fyra miljoner kunder

Är WorldRemit ett bra alternativ för att skicka pengar?

WorldRemit Ă€r ett innovativt pengaöverföringsföretag som hjĂ€lpt över fyra miljoner kunder att skicka pengar internationellt till fler Ă€n 150 lĂ€nder i fler Ă€n 90 olika valutor. Är WorldRemit nĂ„got för dig? LĂ€s vĂ„r oberoende recension för att ta reda pĂ„ svaret.

WorldRemit grundades 2010 i London av Ismail Ahmed och hans tvĂ„ medgrundare Catherine Wines och Richard Igoe. Ismail, som hade studerat i London under 1980-talet, skickade frekvent hem pengar till sin familj i Östra Afrika, vilket kostade honom en smĂ€rre förmögenhet varje gĂ„ng.
Det var krÄngligt, dyrt och tidskrÀvande. Ismail visste att det borde gÄ att göra pÄ ett bÀttre sÀtt. Sagt och gjort sÄ grundade han WorldRemit 2010 med visionen att hjÀlpa mÀnniskor i samma sits som han sjÀlv att kunna skicka pengar till nÀra och kÀra för att kunna förbÀttra deras liv och ekonomiska förutsÀttningar. Det Àr denna visionen som vÀgleder WorldRemit och deras 800 anstÀllda Àn idag.

Fram till dagens datum har WorldRemit hjÀlpt fler Àn fyra miljoner mÀnniskor att skicka pengar till familj och vÀnner i fler Àn 150 olika lÀnder och 90 olika valutapar. JÀmfört med mÄnga andra leverantörer, exempelvis CurrencyFair och TransferGo, sÄ Àr detta en vÀldigt hög siffra. Dels sett till antalet kunder som de har betjÀnat, men framför allt sett till deras rÀckvidd. TransferGo har exempelvis stöd för betalningar mellan 33 olika lÀnder (~1/5 av WorldRemits rÀckvidd) och CurrencyFair har stöd för cirka 20 lÀnder. De flesta kunder Àr sÄklart endast intresserade av att skicka pengar till ett fÄtal olika lÀnder, om ens det, men deras bredd gör onekligen att det Àr lÀtt att rekommendera WorldRemit till vÀnner och bekanta med familjer i andra lÀnder.

WorldRemit anstÀller som sagt drygt 800 medarbetare och de har sitt huvudkontor i London, men de har Àven kontor i lÀnder sÄsom Filippinerna, USA, Nigeria, Polen och Kamerun. Av denna anledning har de lokal kundtjÀnst för de flesta överföringarna, vilket Àr positivt.

För att finansiera sin expansion och sin verksamhet sÄ har WorldRemit tagit in $375 miljoner i riskkapital frÄn bland annat Accel, TCV och Leapfrog Investment. Detta innebÀr att de har tunga investerare i ryggen för att finansiera sin verksamhet, vilket innebÀr en trygghet för dig som kund. Det faktum att de rest sÄ pass mycket kapital ökar Àven deras trovÀrdighet.

WorldRemit Àr onekligen omtyckta av sina kunder. PÄ den oberoende jÀmförelsetjÀnsten TrustPilot, sÄ har fler Àn 37 000 verifierade kunder gett dem ett betyg av 4,6/5,0, dÀr 5 = excellent och 4 = great.

LÄter WorldRemit som nÄgot för dig? Klicka pÄ knappen nedan för att pÄbörja en överföring med WorldRemit direkt. Vill du lÀra dig mer om WorldRemit innan du fattar ditt beslut? Scrolla ner och lÀs hela vÄr recension!

För- och nackdelar med WorldRemit

Vad vi gillar med WorldRemit

 1. Skicka pengar till 150+ lÀnder i 90+ valutor
 2. Konkurrenskraftiga priser
 3. Fler Àn 800 anstÀllda och kontor vÀrlden över

Vad vi ogillar med WorldRemit

 1. Billigare pÄ vissa överföringar Àn andra
 2. Deras avgifter skiljer sig frÄn land till land

Skicka pengar med WorldRemit i 4 enkla steg enkla steg

Följ dessa steg för att skicka pengar med TransferWise pÄ ett ögonblick

 1. Öppna ett konto
 2. Verifiera ditt konto
 3. Konfigurera din överföring
 4. Skicka dina pengar

GenomgÄng av WorldRemits betyg

LÀs hur vi betygssatt utifrÄn vÄra fyra kriterier: avgifter & vÀxelkurs, trovÀrdighet & sÀkerhet, anvÀndarvÀnlighet, och kundnöjdhet

Avgifter & vÀxelkurs

WorldRemit har fÄtt betyget 4/5 för att de ofta Àr det billigaste alternativet, men inte vÀldigt ofta, vilket hade gett dem det högsta betyget. Deras avgifter och vÀxelkurser Àr dock vÀldigt ofta konkurrenskraftiga (se nedan), vilket har resulterar i ett toppbetyg. De erbjuder dessvÀrre inga unika rabatter för TransferHeros anvÀndare, vilket vi jobbar aktivt för att Àndra. Tack vara att vi kan koppla upp oss mot deras API sÄ kan vi hÀmta prisuppgifter frÄn WorldRemit i realtid, vilket möjliggör för TransferHero att inkludera WorldRemit i vÄr jÀmförelsetjÀnst. Slutligen, sÄ Àr deras prissÀttning transparent, vilket innebÀr att en kund till WorldRemit med enkelhet kan se vad det kostar att överföra pengar med WorldRemit. Detta tycker vi Àr vÀldigt viktigt (och en av huvudanledningarna till varför tjÀnster som TransferHero behövs)!
‍

Avgifter
För att överföra pengar med WorldRemit sÄ tillkommer tvÄ avgifter:

 1. En fast avgift
 2. Marginal pÄ vÀxelkursen


Det fasta avgifter Àr, vilket namnet indikerar, en avgift som Àr oberoende av det belopp du skickar. Att skicka 10 000 SEK till Polen (PLN) kostar exempelvis 39 SEK. Att skicka 500 SEK kostar Àven det 39 SEK. Av denna anledning Àr det fördelaktigt att skicka större belopp i taget, i stÀllet för att genomföra mindre betalningar pö om pö.

Valutakurser
WorldRemit gör ett pÄslag pÄ den faktiska vÀxelkursen (vad som brukar kallas mid-market rate), vilket utgör en avgift för dig som kund. Hur stor denna avgiften Àr skiljer sig frÄn överföring till överföring, men den Àr relativt lÄg, vilket Àr skÀlet till varför WorldRemits priser Àr konkurrenskraftiga.

Vill du se ifall WorldRemit Ă€r det billigaste alternativet för din överföring?ï»ż JĂ€mför i vĂ„r jĂ€mförelsetjĂ€nst.

TrovÀrdighet & SÀkerhet

Är WorldRemit sĂ€kert? Kan jag lita pĂ„ dem med mina pengar?WorldRemit Ă€r fullstĂ€ndigt licensierade och auktoriserade av National Bank of Belgium (NBB) Belgian Law on Payment Institutions sedan 11 mars 2018, med registreringsnummer 718634495.
GÀllande ditt kontos sÀkerhet sÄ anvÀnder WorldRemit tvÄstegsverifiering (2FA, two factor authorization) för att hÄlla ditt konto sÀkert. Vidare hÄlls WorldRemits kunders medel Ätskilda frÄn WorldRemits egna tillgÄngar, vilket innebÀr att dina pengar Àr sÀkra om WorldRemit skulle uppleva ekonomiska svÄrigheter eller till och med gÄ i konkurs.

Det faktum att WorldRemit tagit in nÀstan $400 miljoner i kapital bidrar Àven det till ökad sÀkerhet för dig som (potentiell) kund.

För att besvara frÄgan kring huruvida du kan lita pÄ WorldRemit med dina pengar eller inte sÄ tycker vi pÄ TransferHero att svaret Àr vÀldigt enkelt. Klart du kan det!

Kundnöjdhet

PÄ TrustPilot har WorldRemit 4.6/5 i betyg, baserat pÄ 37816 röster. Nedan följer ett urval av Äsikter som nÄgra anvÀndare pÄ TrustPilot tycker om WorldRemit.
5-stjÀrniga recensioner (82% av recensionerna)

 • "VĂ€ldigt smidigt och lĂ€tt att förstĂ„ hur man ska göra. Rekommenderar verkligen!"
 • "Smidigt sĂ€tt att föra över pengar."
 • "Jag rekommenderar World Remit till alla som ska skicka pengar. Snabbt-PĂ„litligt- Enkelt- Billigt"


1-stjÀrniga recensioner (4% av recensionerna)

 • "Inte alls bra. Jag har skickat pengar med det har inte kommit fram"

AnvÀndarvÀnlighet

WorldRemit fÄr sÄ nÀr som full poÀng för sin anvÀndarvÀnlighet. TransferHero har fÄ anmÀrkningar (om ens nÄgra) gÀllande WorldRemits anvÀndarvÀnlighet och vÄr uppfattning Àr att deras tjÀnst Àr lÀtt att anvÀnda pÄ alla plattformar och enheter som vi har testat. Att skicka pengar frÄn din dator eller mobil Àr lika enkelt och det Àr i första hand en frÄga om dina personliga preferenser.